Banner Image Bayer Booklet
Pharma News

'Detective Didi & Sidekick' Kinderkanker Boekje door BAYER

Onthulling van 'Detective Didi & Sidekick'

Bayer heeft in samenwerking met KickCancer, kinderoncologen en de Belgische Vereniging voor Kinderhematologie en Oncologie (BSPHO) het boek 'Detective Didi & Sidekick' gecreëerd om kinderen te helpen kanker te begrijpen. 

Het is een harde realiteit - elke week krijgen ongeveer 10 kinderen in België de diagnose van kanker en het is geen gemakkelijke taak om dit aan kinderen uit te leggen. 

Op 14 september vond in het UZA in Antwerpen een persconferentie plaats om het project "Detective Didi & Sidekick" voor te stellen aan het publiek. Dr. Joris Verlooy gaf een inleiding en benadrukte het belang van dit initiatief. Daarnaast deelde acteur Matthias Sercu een "voorleesmoment" uit het boek, samen met pediatrische patiënten uit het ziekenhuis. 

Bayer Press Release
Dr. Joris V. Presenting Bayer

Over het boekje 'Detective Didi & Sidekick' 

Detective Didi & Sidekick' is een kleurrijk, humoristisch en interactief boek dat is ontworpen om kinderen, hun familie en vrienden te helpen begrijpen wat kanker is en wat ze kunnen verwachten op het gebied van onderzoeken en behandelingen. Het legt complexe concepten uit op een manier die gemakkelijk te begrijpen is voor kinderen, terwijl het een vleugje humor toevoegt om de informatie minder intimiderend te maken. 

Kinderen en onderzoek ondersteunen  

Hoewel het belangrijkste doel van het boek is om kinderen en hun families te helpen in deze moeilijke tijd, blijft het daar niet bij. Je kunt online een elektronische versie kopen voor €9,99, die volledig zal worden gedoneerd aan onderzoek naar kinderkanker.  

Fysieke exemplaren van het boek zullen beschikbaar worden gesteld aan jonge kankerpatiënten in PHO ziekenhuizen in België.  

In een wereld waar kinderkanker te veel families treft, biedt Bayer's 'Detective Didi & Sidekick' een eenvoudige en praktische manier om een verschil te maken. Lees hier meer over het boek. 

Link om een elektronisch exemplaar van het boek te verkrijgen:

Dit nieuws is geschreven door BSPHO