Fonds voor kinderoncologisch onderzoek

Doneer aan de BSPHO

Word donateur van de BSPHO-fondsenwervingscampagne ‘To Cure and Beyond’, zodat kinderen en jongeren die getroffen zijn door kanker de vruchten kunnen plukken van wetenschappelijk onderzoek.

Alle beetjes helpen! Doneer nu om jonge kankerpatiëntjes betere kansen te bieden in het leven.

Kinderkanker is een zeldzame ziekte, die minder dan 1% van alle kankergevallen uitmaakt. In België krijgen jaarlijks ongeveer 500 minderjarigen de diagnose kanker.

To cure and beyond

Specifieke problemen bij kinderkanker

Yellow ribbon
Wat zijn de diagnostische procedures?

Aangezien alle kinderkankers zeldzame ziekten zijn, is het vaak niet winstgevend voor farmaceutische bedrijven om te investeren in onderzoek hiernaar, gelet op het kleinere aantal patiënten. Dat leidt tot minder innovatieve en doeltreffende behandelingen. Wetenschappelijke vooruitgang is veelal te danken aan universitaire klinische studies die niet of slechts gedeeltelijk gefinancierd worden door farmaceutische bedrijven. Bovendien worden de bestaande behandelingen voor kinderen niet altijd terugbetaald.

Om dit probleem aan te pakken, gaat de Belgian Association of Paediatric Haemato-Oncology (BSPHO) op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat elke jonge kankerpatiënt toegang heeft tot innovatief onderzoek en een betere behandeling. Daarnaast strijdt BSPHO voor betere terugbetalingen van kinderkankerbehandelingen.

Wij zijn dankbaar voor elke vorm van steun die wij ontvangen om te helpen jonge kankerpatiënten betere kansen te bieden in het leven.

Hoe maakt uw donatie het verschil?

Uw donatie helpt ons om:

 • Internationale, universitaire klinische studies op te zetten in België
 • Beurzen te financieren voor opleidingen in de pediatrische hemato-oncologie
 • Voorlichtingsmateriaal te ontwikkelen voor patiënten en hun familie om hen te begeleiden tijdens het behandelingsproces
 • Wetenschappelijke en klinische samenwerkingsverbanden te organiseren tussen Belgische experts van verschillende behandelingscentra

Hoe kunt u helpen?

 1. 1) Doe een schenking om onze activiteiten te ondersteunen

  • Rechtstreeks doneren

   Uw donatie helpt ons om klinische studies op te zetten in België en onderzoeksprojecten ten voordele van innovatievere behandelingsopties te ondersteunen. Zowel eenmalige als maandelijkse schenkingen zijn welkom.

  • Neem een schenking aan BSPHO op in uw testament Wij waarderen elke vorm van steun. Contacteer uw juridisch adviseur voor meer informatie en neem contact met ons op.
  • Doe een schenking ter nagedachtenis

   Breng een eerbetoon aan overleden geliefden door in hun naam een schenking te doen.

 2. 2) Bied vrijwillig uw professionele diensten aan

  Contacteer ons zodat we samen kunnen bekijken hoe u ons kunt helpen door uw professionele diensten aan te bieden (bv. communicatie, networking, juridische bijstand enz.)

 3. 3) Sensibiliseer rond kinderkanker en deel onze doelstellingen

  Informeer uw familie en vrienden via sociale media over BSPHO!

  Via BSPHO geniet u fiscale aftrekbaarheid van uw donaties.

  Als u nog vragen heeft of een schenking wil doen, gelieve dan dit formulier in te vullen (wij hebben uw gegevens nodig voor het belastingattest bij schenking).

Onze donateurs

Bedrijfsdonaties

Werk een filantropisch programma voor uw bedrijf uit en vergroot de positieve impact van uzelf en uw medewerkers op de wereld. Alle steun ten voordele van kinderkankeronderzoek is welkom! U kunt ons op verschillende manieren helpen:

 • Doe een schenking om ons te steunen

  Help de financiering van onze dagelijkse activiteiten te waarborgen door partner te worden van BSPHO.

 • Financier een project

  U kunt ook rechtstreeks steun verlenen aan onderzoeksprojecten ten voordele van innovatievere behandelingen.

 • Schenk wat anderen schenken

  Schenk hetzelfde bedrag als uw medewerkers. Telkens wanneer een van uw medewerkers een schenking doet, kunt u even veel schenken om de steun aan kinderkankeronderzoek te verdubbelen.

 • Vrijwilligersbeurzen

  Vergoed de tijd van uw medewerkers wanneer zij hun professionele vaardigheden vrijwillig inzetten om BSPHO te ondersteunen.