Banner Image  Website News & Events Page (2)
BSPHO Nieuws

BSPHO coördineerde de evacuatie van 4 Oekraïense kinderen met kanker

Kort na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in 2022 begon het St. Jude Children's Research Hospital met het organiseren van de overbrenging van Oekraïense kinderen met kanker naar West-Europa om de beste zorg voor de patiënten en hun families te verzekeren. Dit gebeurt met de steun van de nationale organisaties, waarbij BSPHO de nationale coördinator voor België is.

In 2022 had BSPHO de komst van 10 Oekraïense kinderen met kanker naar België gecoördineerd om de beste zorg voor de patiënten en hun families te verzekeren. Je kan hier meer lezen over de evacuatie van vorig jaar.

In februari 2023 organiseerde BSPHO nog een konvooi van 4 Oekraïense kinderen met kanker van Oekraïne naar België. Dit gebeurde met de steun van patiëntenverenigingen die de kosten van de operatie ondersteunden (RUN FOR HOPE) of hielpen met de logistieke coördinatie (TUKI, KinderkankerFonds, KickCancer). De evacuatie verliep vlot en succesvol.

De patiënten worden behandeld in 3 PHO-ziekenhuizen waarvan de sociale diensten ook belangrijk waren om deze operatie tot een succes te maken.

Hieronder kunt u de evacuatiereis van de patiënten zien.

Patient Evacuation Journey Bspho
Logos Run for Hope Tuki (1)

Dit nieuws is geschreven door BSPHO