Banner Image Caya Policy Brief
Publications

CAYA policy brief of the EBCP mirror group published

Met genoegen kondigen we de publicatie aan van een belangrijk beleidsdocument in het “Archives of Public Health Journal”. Dit document benadrukt de dringende behoeften van kinderen, adolescenten en jonge volwassenen (CAYA's) met kanker en biedt strategische aanbevelingen om hun zorg en resultaten te verbeteren.

Het BSPHO-team is trots te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze belangrijke beleidsbrief.

Over de beleidsbrief

De beleidsbrief benadrukt de specifieke behoeften van CAYA’s en vraagt om patiëntgerichte, multidisciplinaire zorgprogramma's. De belangrijkste punten zijn:

  • Multidisciplinaire zorgprogramma's: Een herziening en uitbreiding van zorgprogramma's voor kinderen, met nieuwe programma's ontwikkeld voor adolescenten en jonge volwassenen. Samenwerking tussen oncologieteams voor kinderen en volwassenen is essentieel om het hele kankerproces te ondersteunen, van preventie en behandeling tot revalidatie en palliatieve zorg.
  • Precisiegeneeskunde-programma's: Het opzetten van nationale hemato/oncologie precisieprogramma's op maat van de jonge populatie, met een focus op zeldzame kankers en kankerpredisposities. Infrastructuur om deze inspanningen te ondersteunen is een essentiële behoefte.

Dit beleid sluit aan bij het Europees kankerbestrijdingsplan en moet ervoor zorgen dat jonge kankerpatiënten in België een doeltreffende zorg van hoge kwaliteit krijgen.

Waar kan ik het artikel lezen?

U kunt het volledige artikel in het Engels lezen via de volgende link:

Lees de beleidsbrief of download de PDF-versie hier.

Dit nieuws is geschreven door BSPHO