Banner Image Scientific Meeting September 2024
BSPHO Nieuws

Wetenschappelijke Vergadering BSPHO - Hoogtepunten

De Wetenschappelijke Vergadering vond plaats op 20 september met presentaties van KU Leuven, HUDERF, LHUB-ULB en ULB. De wetenschappelijke vergaderingen van BSPHO bieden leden en experten de gelegenheid om via presentaties te horen over de laatste ontwikkelingen in de pediatrische oncologie, maar ook om inzichten uit te wisselen tijdens een netwerksessie.   

De onderwerpen die tijdens deze Wetenschappelijke vergadering aan bod komen zijn onder andere:

  • Rhabdomyosarcoma relapse & liquid biopsy - Dr. Henry de Traux de Wardin (HUDERF) besprak het gebruik van liquid biopsy voor het monitoren van de behandelrespons bij recidieven van rhabdomyosarcoom.  
  • RH variants in sickle cell anemia - Dr. Philippe Akiki (LHUB-ULB) presenteerde onderzoek naar RH-varianten en zeldzame bloedgroepen bij sikkelcelanemiepatiënten.  
  • Hypereosinophilia and hypereosinophilic syndrome - Dr. Sina Karimi (ULB) gaf inzicht in hypereosinofilie en hypereosinofiel syndroom.  
  • Cancer-related fatigue in children post-treatment - Deveny Vanrusselt (KU Leuven) deelde bevindingen over kankergerelateerde vermoeidheid en de psychosociale associaties ervan bij kinderen na de behandeling.  

Het evenement werd afgesloten met een netwerksessie. 

De presentaties van het evenement zijn beschikbaar op de professionele website van BSPHO.  

MLet speciale dank aan de Olivia Fund voor de sponsoring van het evenement!

Dit nieuws is geschreven door BSPHO